marți, 24 aprilie 2012

Remedii naturiste impotriva tusei

Sulfina
1. Sulfina

Infuzie cu 15 -40 g. de flori uscate maruntite la 1 l de apa sau 1 lingurita la o cana (200 ml). Se indulceste cu miere de albine. Se bea cate o cana dupa fiecare masa ( 3 cani pe zi).
Sulfina este contraindicata persoanelor care au tulburari ale hemostazei sanguine, hipersplenism, persoanelor alergice. In caz de supradozaj (5 -10 ori mai mult decat este indicat mai  sus) poate provoca hemoragii nazale, echimoze, dureri de cap, voma, somnolenta, stari de ametela.




 Ventrilica 



2. Ventrilica  


Infuzie cu 10-30 g plante (partea aeriana: frunze, flori, tulpine) de ventrilica la 1 l de apa in clocot. Se lasa la infuzat 10 min. Se bea cate o cana de 3 ori pe zi intre mese. Este eficienta si in turbeculoza pulmonara, bronsita cronica.

Este contraindicata persoanelor alergice la ventrilica.


Lamaia
3. Lamaia

Se ia o lamaie, se spala, se da prin masina de tocat cu tot cu coaja si se indulceste cu miere de albine dupa gust. Se administreaza dupa fiecare masa in calitate de desert.
Voi explica de ce se foloseste si coaja lamaiei: in coaja se afla de 3 ori mai multa vitamina C decat in pulpa fructului.

O alta metoda eficienta in cazul tusei este urmatoarea: se taie marunt o lamaie, se opareste cu apa clocotitia. Decoctul se bea indulcit cu miere de albine.

Sursa: farmacia-naturii-inform.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu