vineri, 4 mai 2012

Când rinichii ne sunt afectaţi…


Rinichii sunt organele ce filtrează sângele pentru a  îndepărta substanţele toxice şi  excesul de lichid din organism menţinindu-l astfel sănătos. Atunci când rinichii sunt afectaţi, ei nu mai îndeplinesc normal aceste funcţii,  reziduurile se adună în organism, producând stări de rău persoanelor afectate.  Medicina naturistă ne propune câteva remedii eficiente în tratarea bolilor de rinichi.

Muguri de mesteacăn

Tinctură.
Într-un vas se pun 30 g  muguri de mesteacăn peste care se toarnă un litru alcool de 70%.  Se administrează de 3 ori pe zi câte 15-20 picături de tinctură diluate cu apă (o lingură apă la 15-20 picături tinctură).

Decoct
Se iau 5-10 g  muguri de mesteacăn la un pahar de apă, se pun într-un vas şi se pun să fiarbă 15 min. Se administrează câte un pahar de 3 ori pe zi.


Frunze de mesteacăn

Infuzie.
Se iau 10 g frunze de mesteacăn peste care se toarnă un pahar de apă clocotită. Se acoperă şi se lasă să se infuzeze timp de 2 ore. Se bea pe parcursul zilei în câteva reprize, după care puţină apă. Această infuzie elimină din organism tot balastul nociv, curăţă tractul urinar si renal de toxine, bacterii, infecţii, ajută la eliminarea nisipului şi calculilor din rinichi. 

Sursa: www.farmacia-naturii-inform.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu