luni, 30 aprilie 2012

Tratăm reumatismul cu ajutorul plantelor


Reumatismul este o boală ce poate afecta pe oricine, indiferent de vârstă. Poate apărea chiar şi la copii. Ea se întâlneşte în numeroase forme (peste 200). Tratamentele descrise mai jos se referă la reumatismul însoţit de dureri la nivelul aparatului locomotor, adică al articulaţiilor. 

Plante eficiente în combaterea durerilor provocate de reumatism:

Hreanul

Se ia o rădăcină de hrean, se spală, se dă prin răzătoare şi se aplică sub formă de cataplasme pe zona afectată pentru 10 – 15 min. Tratamentul trebuie să fie de cel puţin 3-4 săptămâni. După o pauză de 2 săptămâni tratamentul poate fi reluat, dacă e nevoie.



Muştarul

Se iau 250 g. de seminţe de muştar negru, se amestecă cu puţină apă călduţă pînă capătă consistenţa unei paste şi se aplică sub formă de cataplasme pe locul bolnav pentru 30 min.






Tătăneasa
Se iau 4-5 linguri de rădăcini mărunţite de tătăneasă, se pun în 250 ml apă rece şi se fierb 15-20 min. Se fac comprese cu decoct cald pe locurile dureroase pentru 30 min.



Ceapa
Se fierbe 100 g ceapă tocată în 2 căni de apă, se strecoară, se adaugă 2 linguriţe cde miere şi se fierbe până la obţinerea unui sirop. Se iau câte 2-4 linguriţe pe zi. Este eficient şi în oboseli, şi ca stimulent de creştere pentru copii. 


Mesteacănul
Se zdrobesc mărunt frunze de mesteacăn şi se aplică sub formă de cataplasme pe locul bolnav. 

Sursa: www.farmacia-naturii-inform.blogspot.com



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu