luni, 7 mai 2012

Stenocardia. Remedii naturiste utile


Stenocardia este o afecţiune a inimii care se caracterizează prin bătăi neregulate ale inimiii, accese şi dureri în zona inimii. Durerea apare brusc mai ales în cazul eforturilor fizice şi a stresului emoţional, după luarea mesei . Durerea iradiază în regiunea umărului stâng, gâtului, maxilarului, între omoplaţi, sub omoplatul stâng şi durează 10 -15 min. Durerea poate dispărea odată cu încetarea efortului fizic. 
Medicina naturistă ne recomandă câteva remedii utile în tratarea stenocardiei:

Mierea naturală
Decoct.
Se dizolvă 0,5 kg miere de albine în 0,5 l rachiu. Conţinutul se încălzeşte la foc mic, amestecând mereu, până ce acesta prinde o pieliţă albă.  Apoi se ia cratiţa de pe foc. Se administrează câte o linguriţă de 2 ori pe zit imp de 10 zile. Se face întreurpere de câteva zile şi iarăşi se reia tratamentul. Se repetă tratamentul până la amliorarea stării pacientului.

Flori de păducel

Decoct

Se fierb timp de 10 min. 2 linguri de flori de păducel într-un litru de apă. Se lasă să se răcească. Se strecoară. Se bea câte o lingură de 3-4 ori pe zi. Sau o linguriţă infuzie la 200 ml apă în clocot, se bea o cană în timpul zilei.  Este eficient, de asemenea şi  în cazul aritmiei, neurozei cardiace.


Infuzie de plante


Se ia câte un fir de talpa-gâştei, albumeală, troscot, romaniţă şi o rădăcină mărunţită de valeriană peste care se toarnă 1 litru de apă în clocot. Se lasă să se infuzeze timp de 30 min. Se strecoară şi se amestecă cu decoctul descries mai sus (din miere de albine). În prima săptămână de tratament se administrează câte o linuriţă de 2 ori pe zi. Apoi se ia câte o lingură de 2 ori pe zi. Se administrează dimineaţa înainte de masă şi seara înainte de somn. Tratamentul durează 10 zile. Se reia după o pauză de câteva zile. Se repetă până la completa ameliorare a sănătăţii bolnavului.
Albumeala
Troscot





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu