joi, 28 iunie 2012

Micoza la picioare – tratamente naturiste


Micoza piciorului, care se mai numeşte în limbajul medicinal “Tinea Pedis”, este o afecţiune a pielii piciorului foarte frecvent întâlnită. Ea se manifestă prin crăpături între degetele de la picioare. Această afecţiune este cauzată de o ciupercă microscopică care se dezvoltă bine la umiditate, căldură, încălţăminte nepotrivită. Odată ce a găsit condiţiile prielnice, se înmulţesc rapid şi provoacă răni şi iritaţii ale pielii. Este, de asemenea, o boală contagioasă, care poate fi uşor contactată la piscină sau alte locuri aglomerate. 


Tratamente naturiste:

Unul din cele mai bune remedii este umblatul desculţ prin rouă, dimineaţa, timp de 10-14 zile. Acest tratament simplu este foarte util si in alte afectiuni, deoarece actioneaza ca un presopunctor, ce  echilibreaza functiile organismului uman.In plus, intareste nervii, normalizeaza circulatia sangelui, fortifica picioarele si face organismul rezistent la diverse boli.



Se ţin picioarele în apă sărată ( 4 linguriţe de sare la 1l de apă caldă).

Pe zona afectată aplicaţi de 3-4 ori pe zi comprese de oţet diluat cu apă (1:4), sau spălaţi zona dintre degete cu oţet concentrat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu