duminică, 29 aprilie 2012

Când ne dor dinţii...


Cel mai bine este să mergem la stomatolog, dar uneori, până ne programăm, până ajungem la medic, durează un pic. Iata câteva căi de remediere a durerilor dentare folosind plantele:



Ceapa
 
Savanţii au constatat că, datorită fitoncidelor, ceapa acţionează ca antiseptic. De asemenea, are efect sedativ şi calmant De aceea, este foarte utilă în tratarea afecţiunilor bucale, dureri de dinţi, nevralgii dentare

Se pune pe dintele bolnav un tampon de vată înmuiat în suc de         ceapă.




Salvia
 
Infuzia de salvie ajută la parodontite, abcese şi dureri dentare.
Se prepară în felul următor: se iau 50 g de plantă uscată (frunzele şi vîrful), se pun într-un litru de apă şi se fierbe. Se lasă o oră să se infuzeze. Se strecoară.


Se clăteşte gura cu acest decoct din salvie. Soluţia caldă se ţine la dintele bolnav. Se repetă procedura de 3-4 ori timp de 30 min. Durerea încetează. 


Usturoiul

Se ia un căţel de usturoi, se taie mărunt, se înveleşte într-un tifon şi se pune sub formă de cataplasmă pe mână la locul pulsării, pe partea opusă a dintelui bolnav. La prima vedere pare o metodă stranie, dar ajută. Am  încercat-o de mai multe ori. Durerea de dinţi a dispărut pentru multă vreme. 



Sursa: farmacia-naturii-inform.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu