marți, 17 aprilie 2012

Plante din gradina pentru o silueta de invidiat

A sosit primavara si straturile de grasime acumulate in timpul iernii si ascunse sub hainele groase acum vor iesi la iveala. Acest fapt nu este imbucurator pentru doamnele si domnisoarele care vor sa arate tinere, gratioase si atragatoare. Dar cum scapam de kilogramele in plus fara sa daunam sanatatii?

Fitoterapeutii recomanda urmatoarele plantele din gradina  care ne vor ajuta sa slabim:

Telina
Telina - se bea cate o cana de suc din frunze de telina dimineata, inainte de masa.
De asemenea se pot prepara decocturi (se ia o lingura de radacina curatata si maruntita de la un pahar de apa rece si se pune sa fiarba) din radacina acestei plante, se administreaza cate 250 ml. de decoct de telina pe parcursul unei zile. Atentie: acest decoc este contraindicat femeilor gravide!
Telina este buna si atunci cand ne-am obisnuit sa rontaim mereu ceva. Punem pe un blid cateva felii de telina cruda sau fiarta si uitam pentru o vreme de biscuitii cu ciocolata si alte bunatai pe care obisnuiam sa le rontaim cand ne era si cand nu ne era foame. Dupa ce veti manca cateva felii de telina veti constata ca ea va umple rapid stomacul si va inlatura rapid senzatia de foame. Valoarea calorica este foarte mica - doar 75 de calorii la 500 gr.

In afara faptului ca va ajuta sa slabiti, telina va aduce multe alte beneficii organismului, posedand calitati de vindecare miraculoase.

Varza -  sa se consume varza cruda o zi pe saptamana, fara alte alimente. Poate fi consumata sub forma de salata cu otet sau suc de lamaie si putin ulei.
Este buna si ca tratament in cazul deficitului de vitamine si minerale din organism. Este un remediu al prelungirii vietii datorita continutului bogat al vitaminei A care alimeteaza tesuturile si intareste vederea si vitaminei C care hraneste pielea. Iar mineralele care le contine ne apara de tulburari ale sistemului digestiv cum ar fi indigestia.

Leusteanul - ceaiul din radacina de leustean ajuta la debarasarea kilogramelor in plus. Se face decoct dintr-o lingura de radacina (curatata si maruntita) de planta la o cana (200 ml) de apa. Se lasa sa fiarba 10 - 15 min. Se strecoara. Se administreaza zilnic cate o ceasca de ceai cald la micul dejun. Acest decoct se bea si in cazul pielonefritei, dureri de inima, migrena, reumatism, anemie, isterie, guta, retinerea eliminarii urinei, stari de nevrozitate.
Este contraindicat femeilor insarcinate deoarece pot provoca avortul. In cazul consumului de leustean este contraindicata expunerera la soare, deoarece poate produce fotodermatite, pielea devenind fotosensibila.

Sursa: farmacia-naturii-inform.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu