joi, 3 mai 2012

Plante ce stimulează funcţia ficatului


Daca hepatita durează de acum 6 luni, atunci se consideră  că este déjà hepatită cronică. Deseori hepatita cronică apare ca răspuns al organismului uman la administrarea unor medicamente cum ar fi: Izoniazida, Metildopa, Nitrofurantoin, posibil şi Acetaminofen.   Dacă folosiţi astfel de preparate medicamentoase pasul Nr. 1 în tratarea hepatitei cornice este oprirea administrării lor.
Următorul pas este să faceţi cure de plante medicinale. Iată câteva plante eficiente în tratarea hepatitei cornice: 

Anghinarea

Anghinare
Se ştie că frunzele de anghinare conţin substanţe preţioase care au capacitatea de a regenera celulele ficatului, măreşte funcţia lui antitoxică. De aceea infuzia din frunze de anghinare poate face minuni în cazul hepatitei cornice.

Se ia o lingură de frunze mărunţite, se opăresc cu 500 ml apă clocotită şi se lasă să se infuzeze. După răcire se strecoară şi se îndulceşte cu miere de albine. O parte se bea dimineaţa, pe stomacul gol, după care bolnavul va sta culcat o jumate de oră pe partea dreaptă. Restul ceaiului se bea pe parcursul zilei, cu o oră înainte de mesele principale. Cura durează 10 zile. Peste o lună se poate relua. 
Acest ceai este contraindicat persoanelor cu boli hepato-biliare şi renale acute. 


Coada-şoricelului
Coada-şoricelului

Coada-şoricelului este supranumită “leacul tuturor relelor”. Datorită uleiurilor volatile şi altor substanţe preţioase ce se conţin în floarea acestei plante, este folosită în tratarea a numeroaselor afecţiuni şi tulburări, inclusiv şi cele hepatice.

Se prepară o infuzie cu 20 – 40 g de flori uscate la un litru de apă. Se fierbe 2-3 min. După 15 min se strecoară. Se beau 3-5 căni pe zi, preferabil înainte de mesele prncipale.

Este contraindicata gravidelor, doearece impiedica adaugarea normala a greutatii fatului; persoanelor alergice. A se evita consumul ceiului din aceasta planta in cantitiati foarte mari. 

Trifoiştea de baltă
Trifoiştea de baltă

Este o plantă care stimulează funcţiile hepatice, de aceea este foarte eficientă în tratarea hepatitei cornice şi altor afecţiuni hepatice.
Se prepară un decoct dintr-o lingură de frunze ce se opăresc cu un pahar de apă în clocot. Se administrează câte un pahar de 3-4 ori pe zi cu 30 min înaintea meselor principale, timp de 3 săptămâni. Dacă e necesar, tratamentul se reia după o pauză de 2 luni.

Sursa: www.farmacia-naturii-inform.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu