luni, 28 mai 2012

Otita – tratamente naturiste


Otita se manifestă prin inflamația urechii, însoțită de dureri puternice la nivelul urechii , secreţii al urechii. Uneori durerile ajung până la nivelul capului sau frunții. Dacă simptomele abia au apărut, otita poate fi tratată cu ajutorul remediilor naturiste. 
Iată câteva tratamente naturiste:



Uleiurile 
Uleiurile sunt foarte utile în perioada encipientă a otitei şi reprezintă o metodă plăcută de tratament. Pentru tratarea acestei afecţiuni sunt indicate următoarele uleiuri:
·         Ulei  de cimbru
·         Ulei  de muşeţel
·         Ulei  de gălbenele
·         Ulei  de sunătoare
Se picură în urechea bolnavă câte 2-3 picături de ulei ( unul din ele sau amestec) uşor încălzit intr-un vas cu apa calduta de 3 ori pe zi. 
Se mai poate utiliza şi tinctura de propolis diluată cu apă distilată. Se iau 8 picături tinctură de propolis şi 8 picături de apă distilată, se amestecă. Se picură de 3 ori pe zi în urechea afectată.


Comprese cu sare.
Seara, înainte de culcare se stă 1-2 ore cu urechea bolnavă aşezată pe un săculeţ umplut cu sare înfierbîntată. Pentru a nu se produce arsuri, săculeţul se înfăşoară într-un şervet sau prosop de bumbac. Vaporii degajati de sare calmeaza durerile si grabesc vindecarea. 

***
Durerile de urechi se domolesc punând bolnavul să stea cu urechea deasupra unei oale curate în care se pun cărbuni aprinşi şi peste ei se presară seminţe de in, care pocnesc şi degajă un fum calmant.
Dacă durerile totuşi persistă, consultaţi medical, pentru a evita unele complicaţii ale otitei.

Sursa: farmacia-naturii-inform.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu