vineri, 3 octombrie 2014

Metode efective de curatare si detoxifiere a organismului



Curatarea organismului este esentiala pentru o buna functionare a sa. O multime de probleme de sanatate apar din cauza acumularii toxinelor si reziduurilor acide in organismul uman. Din cauza alimentatiei incorecte tractul gastrointestinal este nevoit sa depuna efort pentru a a-si indeplini functia, iar ingreunarea functionarii sale cauzeaza depozitarea reziduurilor acide in intestine care se descompun si putrezesc acolo.
Reziduurile acide si toxinele sunt acele substante care rezulta din digerarea incompleta a hranei si care se depun in cutele intestinelor, celulele tesutului conjunctiv, in spatiul extracelular, fluidul interstetial, formand o povara destul de mare pentru organismul omului. Din cauza actiunii acestor substante omul se simte slabit, sufera adesea de dureri de cap si insomnii. Reziduurile acide care se depoziteaza in spatiile lichide ale organismului le ingroasa si circulatia lor devine mai lenta. Asa se ingroasa sangele, apare tensiunea arteriala ridicata etc.
Alte semne ale necesitatii curatarii organismului...
 ar putea fi apatia, lipsa energiei, somnolenta, depresii, abcese pe pielea, cojirea ei, pierderea luciului parului.
Savantii au descoperit ca oamenii bolnavi pot fi din nou sanatosi daca se elimina toxinele din organismele lor. Scopul curatarii si detoxifierii organismului este  de a anula motivul bolii care a aparut in momentul imbolnavirii, in timp ce tratarea bolnavului cu medicamente este indreptata doar impotriva bolii de care sufera, in timp ce motivul care genereaza boala ramane.
Prin curatarea si detoxifierea organismului omul se debaraseaza de toxinele si alte substante nocive care apar in urma digerarii fortate a produselor modificate, aerului poluat, utilizarii apei nesanatoase, fumatului, consumarii alcoolului, petrecerii majoritatii timpului in spatii iluminate artificial si a stresului emotional.
Dar curatarea si detoxifierea organismului are si contraindicatii – este interzisa femeilor gravide si persoanelor care au suportat o boala grea sau interventie chirurgicala.

  1. O metoda efectiva de curatare a organismului prin folosirea taratei de grau este urmatoarea: intr-un borcan de 3 litri se toarna tarata care va ocupa aproximativ o treime din volum. Concomitent se pregateste o infuzie de maces si se toarna peste tarata, se lasa pe 2 ore, apoi se filtreaza. Tarata ramasa se foloseste inca o data. Infuzia obtinuta se bea in loc de apain cantitati nelimitate, ea elimina din organism toxinele, substantele radiante si alte substante toxice.” (Cretu, Larisa; Domasenco Lilia. Plantele alimentare care ne apara sanatatea. Ch.: Editura Arc, 2005. p. 27)
  2. In fiecare dimineata se bea cate un pahar de suc natural de morcov proaspat stors.
  3. 250 ml suc de lamaie, 200 gr miere de albine, 200 ml ulei de masline de calitate superioara, 200 ml rachiu – totul se toarna intr-o sticla intunecata. Se pune intr-un
    loc intunecos si racoros sa se infuzeze timp de 10 zile. 5 minute inainte de intrebuintare solutia se agita bine. Se ia de 3 ori pe zi cu 30 min  inainte de mese, cate o lingura de bucuatarie. Cura se prelungeste 2 saptamani, dupa care se face o pauza de 2 saptamani si apoi se continua iarasi 2 saptamani. Aceasta metoda nu se potriveste persoanelor care sufera de diabet zaharat.
  4. 100 ml de suc proaspat de mar se amesteca cu 100 ml suc de urzici. Se bea cu jumate de ora inainte de dejun timp de 20 de zile. Dupa 10 zile cura se repeta. Este o metoda foarte efectiva pentru curatirea sangelui.
  5. Se bea dimineata inainte de masa infuzie de prune uscate care se prepara in felul urmator: se iau de cu seara doua pahare de prune uscate peste care se toarna 2 pahare de apa curata nefiarta. Dimineata se bea infuzia de prune pe nemancate.

Fiti sanatosi!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu